НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ПРАЗНУВАТ 139 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ
На 6 август 2018 г. от град Русе започнаха празненствата по случай 139-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев проведе срещи със заместник-областния управител на Русенска област г-н Валентин Колев и кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов.
За всеотдайна и високопрофесионална дейност, за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения и по случай 139-та годишнина от създаването на Военноморските сили кмета на Община Русе награди подполковник Любен Димитров Янков - командир на комендантско-домакинска част във военно формирование 34410-Варна, главен старшина Станимир Димитров Станев - оркестрант във военно формирование 52290-Варна, старшина І степен Антон Димитров Роев - командир на отделение във военно формирование 54940-Варна.
За представителите на медиите от града бе проведена съвместна пресконференция, с участието на заместник-областния управител, кмета и командира на ВМС. Проведе се празнично шествие от Община Русе до „Паметника на моряка”, където с военен ритуал бяха подложени венци и цветя. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на далите живота си за отечеството военни моряци.
По късно на площад „Свобода” се проведе военния ритуал по случай 139-та годишнина от създаването на Военноморските сили, спектакъл „Вълни” на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, който завърши с празнични илюминации.
Връзки с обществеността на ВМС