НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРИЯТЕЛИ НА „МОРСКИ ВЕСТНИК“ ПЛАВАХА С ЯХТАТА „ШАМАН“
ПРЕД БАЛЧИК

Със съдействието на о.з. капитан І ранг Георги Р. Георгиев група приятели на „Морски вестник“ плаваха с яхтата „Шаман“ пред Балчик. Капитанът на яхтата Петър Петров и неговият гостоприемен екипаж направиха плаването приятно и запомнящо се. Времето до поредния пороен дъжд позволи на пътниците да се запознаят със забележителностите по крайбрежието на Балчик. Времето позволи също на гостите на борда да приемат без проблеми вкусния обяд от морски дарове. А екипажът от своя страна имаше възможност да беседва с известния лечител д-р Никифор Минков и да получи консултации за свои проблеми. Плаването завърши с обещанието за следващи срещи между новите приятели. А екипажът на капитан Петров е готов да посрещне и по-голяма група приятели на „Морски вестник“, защото разполага и с по-голяма яхта - „Викинг“.
От своя страна „Морски вестник“ желае щастливи и успешни плавания и на „Шаман“, и на „Викинг“!
Снимки МОРСКИ ВЕСТНИК

Плаването започва с поворот край навигационната светлина на яхтклуб Балчик.
Бързоходен джет ни изпреварва от левия борд.
Преди да излезем в открито море, се разминаваме с рапанолова „Електа“. На палубата му има пълни чували с пресен улов. Дано през целия сезон е така!
Панорамата, която можете да видите от морето към Балчик, наистина е впечатляваща.
И известният лечител д-р Никифор Минков се любува на панорамата към Балчик.
Най-младият член на групата приятели на „Морски вестник“ - 10-годишната Мирела поема управлението на „Шаман“ без никакви притеснения. Капитан Петров също е спокоен.
И организаторът на плаването - о.з. капитан І ранг Георги Р. Георгиев (в дясно), е доволен от бързото сработване между екипажа и пътниците.
Задаващите се тъмни облаци от запад-югозапад карат повечето от пътническите кораби и яхти да се приберат в пристанището.
Екипажът на „Шаман“ с капитан Петър Петров е готов да посрещне и големи, и малки групи от пътници. Успешен сезон, приятели!