НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЕДИН КРУИЗ НА МЕЧТИТЕ ДО ОСТРОВИТЕ СЕН ПИЕР И
МИКЕЛОН НА БОРДА НА ПАРАХОДА „ВАРНА“ -
1970 Г. (1)

Този път, уважаеми читатели, ще ви покажем как е изглеждал лайнерът „Варна“ през очите на френски журналисти, публикували за гордостта на нашето пътническо корабоплаване подробен фоторепортаж в списанието Photo-Journal (6 септември 1970 г.). Няма да коментираме нито ред от написаното. Сами ще се убедите, че и текстовете, и снимките нямат нужда от коментар. ...
(следва)

С първата част от публикацията на Донка НИКОЛОВА (в PDF-формат)
можете да се запознаете тук.

Параходът „ВАРНА“ в цялото си великолепие! Дисциплинирани капитан и офицери ви приемат любезно и ви осигуряват приятно прекарване на борда. Параходът „ВАРНА“ разполага с 182 каюти с телефон и баня и 484 легла. Сигурността на пасажерите е осигурена от перфектен контрол върху кораба и от спасителни лодки български и английски тип. Комфортът от стабилността на кораба е възможен благодарение на американската система „Flume“. Тонажът на кораба е 13 581 тона (Бруто регистър тона) - превод от текста под снимката във френската публикация.
Господар след Бог на борда, капитанът Никола Капзамалов, наблюдава хоризонта и осигурява добрата работа на своя кораб - превод от текста под снимката във френската публикация.