НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЕДИН КРУИЗ НА МЕЧТИТЕ ДО ОСТРОВИТЕ СЕН ПИЕР И
МИКЕЛОН (ST-PIERRE ET MIQUELON) НА БОРДА НА ПАРАХОДА
„ВАРНА“ - 1970 Г. (4)

Чрез поредица от три публикации на Донка НИКОЛОВА, уважаеми читатели, развихме темата за това как е изглеждал лайнерът „Варна“ през очите на френски журналисти, публикували за гордостта на нашето пътническо корабоплаване подробен фоторепортаж в списанието Photo-Journal (6 септември 1970 г.): 1 октомври 2018 г. Един круиз на мечтите до островите Сен Пиер и Микелон на борда на парахода „Варна“ - 1970 г. (1); 5 октомври 2018 г. Един круиз на мечтите до островите Сен Пиер и Микелон (St-Pierre et Miquelon) на борда на парахода „Варна“ (2); 21 октомври 2018 г. Един круиз на мечтите до островите Сен Пиер и Микелон (St-Pierre et Miquelon) на борда на парахода „Варна“ - 1970 г. (3);

Донка НИКОЛОВА ни е подготвила интересен финал на поредицата, който е свързан с темата, но и открила друг източник, този път в интернет: http://collections2.banq.qc.ca/
Това е рекламно каре, публикувано във в. „Теле-радиомонд“ (Tele-Radiomond), 4 април 1970 г.

Круизи до Сагене (Saguenay) и Сен Пиер и Микелон (St-Pierre et Miquelon) на борда на парахода „ВАРНА“
13,581 тона, 500 фута дължина
Всички каюти за климатизирани. Луксозният ресторант е с 240 места. Има също кино, басейн и кафетерия. Бар-салонът е отворен до 5 ч. сутринта. Корабът отговаря на всички изисквания за безопасност.
7 ДНИ ОЧАРОВАНИЕ

Рекламно каре, публикувано във в. „Теле-радиомонд“ (Tele-Radiomond), 4 април 1970 г.
Тръгване: всяка събота следобед от Монреал от 20 юни.
Тази година си направете една наистина отпускаща ваканция. Круиз на борда на парахода ВАРНА, това е полъх на вятъра, който отвява всяка умора.
След като слиза до величествения Сен-Лоран (Saint-Laurent) и до Тадусак (Tadoussac), корабът се отправя по тесната лента, която Сагене (Saguenay) оформя между стръмните скали, сравними с норвежките фиорди. Тази мистериозна река, най-странната в света, и на места с дълбочина до 900 фута! Носовете Вечност (Eternite) и Триединство (Trinite) се издигат на 2000 фута и връщат по забележителен начин ехото на сирените на кораба, който изкачва Сагене чак до фантастичния залив Ха! Ха! (Ha! Ha!).
Пътуването продължава до залива Сен-Лоран, после до Атлантика, където акостирате на френска земя - островите Сен Пиер и Микелон, където корабът прави еднодневна почивка. Можете да се възползвате, за да посетите тези живописни острови, със старото рибарско пристанище, уникална архитектура и привлекателни бутици, където можете да се възползвате от вносни френски стоки. На връщане от островите, ВАРНА прави еднодневно спиране на Персей (Perce), на прекрасния моделиран от морето декор. Връщате се в Монреал събота сутрин.
ЦЕНИ ОТ 195 КАНАДСКИ ДОЛАРА
Поискайте нашата брошура!
За повече информация и резервации:
Хиляда и една възможни дестинации ... поискайте наша дипляна или брошурата „Пътешествия 70“ за всички други предложения. Неограничен избор на пътувания.
ПЪТНИЧЕСКА АГЕНЦИЯ „ВИЛ-МАРИ“.

Публикация на Донка НИКОЛОВА