НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРАЗНИК НА ТРЕТИ ОТРЯД ПРОТИВОМИННИ КОРАБИ
На 5 октомври 2018 г. в Пункта за базиране Варна се състоя военен ритуал по тържественото отбелязване на празника на Трети отряд противоминни кораби и  48 години от създаването на неговия първообраз - Трети дивизион миночистачни кораби.
Гости на тържеството бяха заместник-командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински, началникът на отдел „Подготовка и използване на силите” капитан І ранг Камен Кукуров, командирът на Пункт за базиране Варна капитан І ранг Георги Георгиев, бивши командири на дивизиона, командири на формированията от флотилията, дислоцирани в Пункта за базиране Варна, ветерани, офицери, старшини и матроси, служили в дивизиона.
По повод празника, за безупречно изпълнение на функционалните задължения и постигнати отлични резултати със заповеди на командира на Флотилията флотилен адмирал Мален Чубенков и командира на Трети отряд противоминни кораби капитан II ранг Петър Димитров бяха наградени офицери, старшини и матроси отряда.  
Ритуалът завърши с отдаване на почит и поднасяне на цветя на „Монумента на морската слава на формированието” и обща снимка.

Връзки с обществеността на ВМС