НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
Днес във Варна:
МЕЖДУНАРОДЕН МОРСКИ ПРЕЗЕНТАЦИОНЕН ФОРУМ
Темата: „Влияние на приетите изменения в конвенциите на ІМО върху морския бизнес - предизвикателства и възможности”

На 01 Ноември 2018 г., в хотел „Хотел галерия Графит“ (гр. Варна), ще се проведе международен морски презентационен форум на тема: „ВЛИЯНИЕ НА ПРИЕТИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ В КОНВЕНЦИИТЕ НА ИМО ВЪРХУ МОРСКИЯ БИЗНЕС - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ВЪЗМОЖНОСТИ”. Форумът се организира от Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК) и ДНВ ГЛ България, като продължение на доброто намерение на БНАКК да представя на своите членове и партнъори актуални въпроси, касаещи морския сектор.
Гост-лекторите от чужбина
Грегъри Казантзис (ДНВ ГЛ, Технически мениджър, Център за морски услуги и консултации) и Йоанис Сергис (ДНВ ГЛ, Регионален директор сектор „Кораби за насипни товари”) ще представят горещите за морския сектор теми: скруберите и очаквания енергиен преход на корабоплаването - прогнози до 2050 г.; регулациите, свързани със системите за преработка на баластни води; режимите за извеждане от експлоатация на плавателни съдове и др.    
До този момент участие в международния форум са потвърдили над 140 представители на фирми и организации от морския сектор: корабособственици и корабни оператори; корабостроителни и кораборемонтни заводи; заводи за корабно машиностроене; проектантски, научни и класификационни организации; фирми, занимаващи се с подизпълнителни дейности, свързани с доставка, монтаж и обслужване на оборудване (механизми, системи, устройства, ел. обзавеждане, корабно обзавеждане и др.); спедиторски и логистични фирми; водещи компании в областта на безразрушителния и разрушителния контрол; държавен и пристанищен контрол; неправителствени организации и др. Участие в работата на форума ще вземат и студенти от Технически университет - Варна и ВВМУ „Никола Й. Вапцаров”, изучаващи корабостроене, корабни машини и механизми, корабоводене и други морски специалности, на които представените теми и презентации ще подпомогнат бъдещата им реализация.
Вечерта на 01 Ноември, международният форум „ВЛИЯНИЕ НА ПРИЕТИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ В КОНВЕНЦИИТЕ НА ИМО ВЪРХУ МОРСКИЯ БИЗНЕС - ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ВЪЗМОЖНОСТИ” ще прерасне в традиционна вечер-коктейл на членовете на Българска национална асоциация по корабостроене и кораборемонт, по време на която гостите, партньорите и приятелите на домакините ще имат възможност да обменят мнения по обсъжданите по време на форума въпроси и изнесените презентации и споделят опит.