НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВМС И ЧЕСТВАНЕТО НА СВЕТО БОГОЯВЛЕНИЕ ВЪВ ВАРНА
На 6 януари 2019 г. (Свето Богоявление и Йордановден), от 10.00 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Варна, пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично”, непосредствено след завършване на Богоявленската литургия, ще се състои военен ритуал „Водосвет и благославяне на частите и техните бойни знамена”.
В ритуалът, организиран съвместно с Варненска и Великопреславска митрополия и община Варна, ще участват представителни части от Варненския гарнизон и Представителният духов оркестър на ВМС.
Строят на представителните блокове от Военноморските и Военновъздушните сили ще приеме началникът на гарнизона контраадмирал Митко Петев - командир на Военноморските сили.
След благославянето на бойните знамена ще се проведе шествие до паметника на Христо Ботев, където с военен ритуал ще бъдат положени венци и цветя по случай 171 години от рождението му.
След ритуала шествието ще продължи до Първа буна, където ще се проведе църковният ритуал „Велик Богоявленски водосвет” и хвърляне на кръста в морето.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимка архив „Морски вестник“