НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВЪВ ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ОТКРИХА УЧЕБНАТА ГОДИНА
На 7 януари в пунктовете за базиране Варна и Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби се проведоха военни ритуали по повод тържественото откриване на учебната 2019-а година.
В пункт за базиране Варна строя на военните формирования бе приет от командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. След тържественото издигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване военните моряци бяха поздравени от заместник-командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусенски и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Успех на военните моряци пожела и председателят на областният съвет на СОСЗР вицеадмирал от резерва Петър Петров. Контраадмирал Митко Петев връчи удостоверенията за самостоятелно управление на кораб на капитан III ранг Тенко Станчев Стефанов - командир на отряд плаващи средства и съоръжения, той и дивизионен щурман във военно формирование 28580; капитан-лейтенант Мирослав Димитров Добрев - помощник-командир на минен ловец, той и командир на сектор „Логистика”; капитан-лейтенант Любомир Валентинов Иванов - помощник командир на спасителен кораб, той и командир на свързочна бойна част във военно формирование 28580; капитан-лейтенант Ивайло Иванов Митишев - помощник командир на учебно-спомагателен кораб във военно формирование 28580; старши лейтенант Златан Красимиров Златев - командир на рейдов миночистач във военно формирование 56080.
Водосвет за здраве и успех бе отслужен от свещеници от Варненска и Великопреславска митрополия. От борда на моторен катер „Васил Левски” представителите на медиите наблюдаваха епизоди от занятия по приемане и предаване на леки товари и поща по траверзен способ, подготовка за бой и поход на военен кораб, развръщане на водолазен полигон и практически водолазни спускания, борба с възникнал на кораба пожар, спасяване на пострадал при пожара човек и транспортирането му до УМБАЛ - Варна с използване на вертолет AS565MB „Пантер” от състава на Военноморските сили.
В пункт за базиране Бургас, след тържественото издигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване, флотилен адмирал Мален Чубенков - командир на флотилия бойни и спомагателни кораби, поздрави военните моряци и им благодари за техният труд и самоотверженост при изпълнение на всички планирани през изминалата 2018 година мероприятия.
Флотилен адмирал Чубенков връчи удостоверенията за самостоятелно управление на кораб на капитан III ранг Станислав Георгиев - старши помощник-командир на фрегата „Дръзки” от състава на Дивизион патрулни кораби - Бургас, и на старши лейтенант Любомир Хаджиев - командир на танкер-бункировчик „Акин” от състава на Отряд плаващи средства и съоръжения - Бургас.
Отец Стилиян от църквата „Свети Никола” - Черноморец извърши водосвет за здраве и успехи. На представителите на медиите и гостите бе направен показ на водолазна техника и оборудване, прехвърляне на леки товари между кораби, унищожаване на мина от корабна подривна група, проверка и задържане на кораб - нарушител и гасене на пожар на военен кораб.

Връзки с обществеността на ВМС