НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ВДИГАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИЯ ФЛАГ НА МИНЕН ЛОВЕЦ „ЦИБЪР”
На 15 февруари 2019 г. в Пункт за базиране Варна беше отбелязана 10-та годишнина от вдигането на военноморския флаг на минен ловец „Цибър”. Празничният ден започна с ритуал по тържественото вдигане на националния флаг и флаговете за разцветяване на кораба. Гости на тържеството бяха командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Ваньо Мусински, офицери от формированията, дислоцирани в Пункт за базиране Варна, адмирали и офицери от запаса, служили на кораба и във военния флот.
В словото си командирът на кораба капитан III ранг Лъчезар Иванов очерта основните достижения и високото качество на изпълнение на поставените задачи през последната година, допринесли в най-голяма степен за спечелване на наградата „Най-добър корабен екипаж във Военноморските сили за 2018 година”.
Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев поздрави офицерите, старшините и матросите и им благодари за ежедневния труд, който полагат за утвърждаване престижа на флотските миньори и издигане авторитета на Военноморските сили на Република България.
Приветствие към моряците от „Цибър” отправи и капитан III ранг от запаса Димитър Желев, първи командир на кораба, командвал екипажа при прехода от Белгия до България.
На 18 февруари 2019 г. в 09:30 часа в Пункт за базиране Варна ще се проведе ритуал за изпращане на минен ловец „Цибър” от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби за участие във Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО.
Връзки с обществеността на ВМС