НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ЧАСТИ ОТ ВМС ПОЧЕТОХА ДЕЛОТО И ПАМЕТТА
НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ВЪВ ВАРНА И БУРГАС

На 19 февруари 2019 г. представителни части от Военноморските сили отдадоха почит пред паметниците на Васил Левски във Варна и Бургас.
В град Варна почетен караул и Представителният духов оркестър на ВМС участваха във военен ритуал за отдаване на почести и полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденската памет в Морската градина. Ритуалът беше част от общоградското поклонение по повод 146-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Строя на караула прие командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва в памет на националния герой. На ритуала присъстваха и поднесоха венци и цветя областният управител Стоян Пасев, кметът на община Варна Иван Портних, председателят на общинския съвет Тодор Балабанов, народни представители, районните кметове на Варна, представители на държавната, съдебната и местна власт, много граждани, деца и ученици от варненските детски градини и училища.
В град Бургас 146-та годишнина от гибелта на Апостола беше отбелязана пред бюст-паметника му в Морската градина на града. Строят на караула бе приет от капитан І ранг Велко Велков, началник на Щаба на  Флотилия бойни и спомагателни кораби. Заупокойна молитва в памет на Васил Левски отслужиха представители на бургаското духовенство. На възпоменателната церемония присъстваха и поднесоха венци и цветя представители на държавната и местна власт, много граждани и гости на града, както и ученици от бургаските училища и детски градини.

Връзки с обществеността на ВМС