НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВОЕННИ МОРЯЦИ УЧАСТВАХА В ЦЕРЕМОНИЯ ПО ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧВАНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛНО
ЗНАМЕ НА ШЕСТИ УЧЕНИЧЕСКИ ГВАРДЕЙСКИ ОТРЯД

На 12.04.2019 г. от 11.00 часа на площад „Свобода“ в град Айтос военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС, съвместно с Гвардейския представителен духов оркестър, участваха в церемония по тържествено връчване на знаме на Шести ученически гвардейски отряд от Средно училище „Христо Ботев” - Айтос.
Събитието се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на него присъстваха заместник-областният управител на Бургаска област Владимир Крумов, кметът на община Айтос Васил Едрев, началникът на гарнизон Бургас и командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби - ВМС флотилен адмирал Мален Чубенков, Илия Милушев - съветник по сигурност и отбрана на Президента на Република България, Иво Антонов - директор на Дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ в Министерството на отбраната, негово високо преосвещенство - Сливенският Митрополит Йоаникий, официални лица, граждани и гости.
Ритуалът беше посрещнат с голям интерес от страна на обществеността на град Айтос и беше отбелязан със значително медийно присъствие. За пореден път военнослужещите от Военноморските сили бяха съпричастни в усилията на Министерството на отбраната при организиране и провеждане на мероприятия, чиято цел е възпитаване у младото поколение на патриотизъм и родолюбие.
Връзки с обществеността на ВМС