НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
БОГАТА ПРОГРАМА И ВХОД СВОБОДЕН ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ ЗА НОЩТА НА МУЗЕИТЕ
С разнообразна програма Военноморският музей (ВММ) се включва и тази година в Европейската „Нощ на музеите“ на 18 май (събота) 2019 г. Входът за постоянната експозиция, кораба музей „Дръзки“ и за най-новата изложба „Орденът „За храброст“ в държавните и войнски традиции“ ще бъде безплатен от 18.00 до 24.00 ч.
Гостите на Музея ще могат да видят още подготовката за изстрелване на топовни салюти и да се научат да правят морски възли в „Училището за моряци“, което традиционно организира  Клуб „Миноносец „Дръзки“, а за доброто настроение на посетителите ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Военноморските сили.
В деня на събитието ще бъдат обявени резултатите от конкурса за историческо есе, организиран от Военноморския музей и командването на Военноморските сили по повод 140 години от създаването на ВМС. Всички участници в конкурса ще имат възможност да посетят боен кораб на ВМС и да направят опознавателна обиколка на флотския район.
Празничната атмосфера ще бъде допълнена и от документалния филм - „Мореплавателят, който сбъдна мечтата си“, посветен на ветроходеца д-р Васил Куртев, трикратен носител на  Златен глобус „Кор Кароли“, извършил околосветска обиколка  с яхтата „Одесос“ (2015 - 2017).

ПРОГРАМА ЗА НОЩТА НА МУЗЕИТЕ НА ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ
18.00 - 24.00 ч
. ВХОД СВОБОДЕН
18.00 ч. Обявяване на резултатите и НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ от конкурса за историческо есе, организиран от Военноморския музей и  командването на Военноморските сили
18.00 - 19.00 ч. КОНЦЕРТ на Представителния духов оркестър на Военноморските сили
18.00 - 22.00 ч. УЧИЛИЩЕ ЗА МОРЯЦИ с Клуб „Миноносец „Дръзки” и топовни салюти
18.00 - 23.30 ч. СВОБОДЕН ДОСТЪП до кораб-музей „Дръзки“
18.00 - 24.00 ч. ОРДЕНЪТ „ЗА ХРАБРОСТ” В ДЪРЖАВНИТЕ И ВОИНСКИ ТРАДИЦИИ - временна изложба
21.30 - 22.30 ч. МОРЕПЛАВАТЕЛЯТ, КОЙТО СБЪДНА МЕЧТАТА СИ - документален филм  за ветроходеца д-р Васил Куртев, извършил околосветска обиколка с яхтата „Одесос“ (2015 - 2017)