НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
МЕРОПРИЯТИЯ НА ВМС ПО СЛУЧАЙ 6 МАЙ - ДЕН НА
ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

По случай 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия, Военноморските сили ще проведат празнични мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизони, както следва:
Град Варна - 6 май 2019 г.
В 10.00 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, представителни блокове с бойни знамена на военни формирования от Варненския гарнизон ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”.
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови бойните знамена и представителните части.
В 10.40 ч. от площада ще тръгне шествие, водено от представителния блок на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, което ще премине по булевард „Княгиня Мария Луиза” до „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година”, до сградата на Община Варна.
В 11.00 ч., след пристигане на шествието, на „Паметника на приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година” ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя.

Град Бургас - 6 май 2019 г.
От 11.00 ч. ще се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на „24 пехотен Черноморски полк” пред Военен клуб Бургас.
От 11.30 ч. на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Бургаския гарнизон ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”. 
Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий ще благослови бойните знамена и представителните части.

Връзки с обществеността на ВМС

Снимките са от честването на 6 май във Варна през 2011 г. Техен автор е Пресиян ПАНАЙОТОВ