НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
НЕЗАБРАВИМИ ЕМОЦИИ И ВХОД СВОБОДЕН ВЪВ
ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ ЗА ДЕНЯ НА БАЩАТА

На 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен и много атракции ще се проведе Денят на бащата във Военноморския музей. Празникът e посветен на специалната връзка между детето и таткото и се организира за поредна година в началото на лятната ваканция.
В този ден забавления ще има за всички - от най-малките до вече порасналите деца. Малчуганите с помощта на техните родители ще покажат своите знания в играта „Пътешественик в морската история“, отговаряйки на 12 въпроса, свързани с експозицията на музея. За най-бързите ще има награди. Любителите на морската история ще научат интересни факти за живота на капитан Георги Георгиев - първия български ветроходец, обиколил сам света с яхта. Децата ще получат своите първи уроци по управление на яхта на специален тренажор и ще се научат да правят морски възли.
Любопитни и занимателни ателиета ще насърчат партньорството между родителя и детето. Заедно те ще се запознаят с техники за гравиране върху кожа, с един от най-древните занаяти - плъстене на вълна, ще изработват морски сувенири, ще правят оригами и ще се потопят в магията на картините, изрязани от хартия. Малките посетители на музея ще имат възможност да редят пъзел с кораб, да прочетат любопитни факти за морето в специалната читалня, да изживеят емоцията на корабния артилерист, като „седнат“ на неговото място.

Заедно с любопитните атракции, достъпни само на Деня на бащата, посетителите ще могат да разгледат безплатно постоянната експозиция на музея, временната изложба „Орденът „За храброст“ в държавните и воинските традиции” и кораб-музей „Дръзки“.
Събитието се осъществява със съдействието на Яхт клуб „Капитан Георги Георгиев - Порт Варна“ и фондация „Кор Кароли“.

ПРОГРАМА

10.00 - 18.00 ч. - Първи стъпки във ветроходството - Демонстрация на тренажор от Яхт клуб „Кап. Г. Георгиев - Порт Варна“.
10.00 - 18.00 ч. - Работилница за морски възли - с капитан Тома Томов - председател на фондация „Кор Кароли“, и Николай Станчев - боцман на УВК „Калиакра“.
10.00 - 18.00 ч. - Детска занималня - Четене на детски книжки и игри с пъзели.
10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ч. - Пътешественик в морската история - Игра с награди за ентусиазирани морски пътешественици.
10.00 - 14.00 ч. - Работилничка за оригами - с Паша Даскалова.
10.00 - 12.00 ч. - Гравиране върху кожа - с о.з. полк Валери Георгиев, член на Клуб „Миноносец Дръзки“.
10.00 - 12.00 ч. - Работилница за плъсти - Древният занаят за изработка на тъкани без инструмент представя инж. Руменка Николова.
10.00 - 12.00 и 15.00 - 17.00 ч. - Корабната артилерия отблизо - Заеми мястото на артилериста!
11.00 и 13.00 ч. - Околосветското пътешествие на кап. Георги Георгиев - Презентация на Иван Георгиев - син на капитан Г. Георгиев.
13.00 - 17.00 ч.
- Рисувам с изрязване - Дизайнерът Алина Георгиева показва как се прави картинa с помощта на скалпел.