НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВОЕНЕН РИТУАЛ ЗА ТЪРЖЕСТВЕНО СДАВАНЕ И
ПРИЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА „КОМАНДИР НА
ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА
БЪЛГАРИЯ”

На 27 юни 2019 г. пред сградата на Щаба на Военноморските сили се състоя военен ритуал за тържествено сдаване и приемане на длъжността „Командир на Военноморските сили на Република България”.
На тържественото събитие присъстваха началника на отбраната генерал Андрей Боцев, народният представител от 44-то Народно събрание на Република България вицеадмирал от запаса Пламен Манушев, областният управител на Област с административен център град Варна господин Стоян Пасев, кмета на град Варна господин Иван Портних, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, представители на местната и държавна власт, командири на военни формирования, военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили, ветерани и адмирали от запаса и резерва.
След обявяване на Указа на президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили за назначаване на контраадмирал Кирил Михайлов на длъжността „Командир на Военноморските сили” и подписване на акта за сдаване и приемане, досегашният командир вицеадмирал Митко Петев предаде представителното знаме на Военноморските сили на контраадмирал Кирил Михайлов, който обеща да го пази чисто и неопетнено.
Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев пожела на новия командир на флота контраадмирал Кирил Михайлов „попътен вятър и седем фута под кила” по фарватера на Военноморските сили.
Военният ритуал за тържествено сдаване и приемане на длъжността „Командир на Военноморските сили на Република България” завърши с обща снимка пред парадния вход на сградата на Щаба на ВМС.

Връзки с обществеността на ВМС
Подробен фоторепортаж за събитието, (в PDF-формат),
можете да разгледате тук.

Досегашният командир вицеадмирал Митко Петев предаде представителното знаме на Военноморските сили на контраадмирал Кирил Михайлов, който обеща да го пази чисто и неопетнено.