НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
КОРАБИТЕ, УЧАСТВАЩИ В УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2019” ИЗПЪЛНЯВАТ ПЛАНИРАНИТЕ ЗАДАЧИ НА МОРЕ
На 17 юли 2019 г. корабите от многонационалното оперативно съединение изпълняваха планираните задачи на море. Вчера те включваха водене на бойни действия между тактически групи надводни кораби, артилерийска стрелба по малка морска цел, борба за живучест на кораба, буксировка на море, обследване на плитководни райони съвместно с група от белгийските ВМС.
Корабите участваха и в учение за откриване и следене на подводница с използване на хидроакустични станции в зададен район, в което се включиха и 2 самолета от патрулната авиация на САЩ - P-8 „POSEIDON”, отразяване атаките на въздушен противник с участието на 2 самолета Су-25 от българските ВВС, маневриране на корабите от тактическите групи и свързочни учения.
Отработи се и междуведомственото сътрудничество с правителствени, неправителствени и частни организации и институции при реакция на кризи и защита на населението. Проведоха се съвместни действия при ликвидиране на пожар на борда на търговски кораб в Пристанище Варна, операция по спасяване на бедстващи хора на море и оказване на съдействие на органите на МВР за предотвратяване на нелегален трафик, при който се включи и вертолет AS 565 MB „Panther” от морската вертолетна авиобаза „Чайка”.
Надвечер започна провеждането на противоминна операция.

Пресцентър на учението „Бриз 2019”

Българската фрегата „Дръзки“ в епизод от учението „Бриз 2019”.