НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЩАБЪТ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ НАВЪРШИ 121 ГОДИНИ
На 13 януари 2020 г. в Щаба на Военноморските сили се проведе тържествено събрание по случай 121-ата годишнина от създаването му. Гости на тържеството бяха областният управител на Варненска област г-н Стоян Пасев, кметове на районни в град Варна, представители на община Варна, началника на МБАЛ Варна към ВМА, бивши командващи на Флота и ветерани, както и командири на военни формирования от Варненския гарнизон.
Слова произнесоха началникът на Щаба на ВМС капитан I ранг Камен Кукуров и контраадмирал от запаса Константин Богданов - бивш началник на Щаба на Военноморските сили.
Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов поздрави личния състав и връчи награди на отличили се военнослужещи и цивилни служители. Бяха обявени предметната награда и грамота от министъра на отбраната за цялостен принос и участие на ВМС в проведената през миналата година национална комуникационно-информационна кампания на МО „Бъди войник”.
Музикален поздрав към личния състав на Щаба поднесе мъжкия хор на моряците-ветерани „Христо Манолов” при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Варна. Бяха изпълнени три марша, от които служителите на Щаба след гласуване избраха за своеобразен химн на ВМС песента „Български моряк” по музика на Тончо Русев и текст на Евтим Евтимов.
Тържеството завърши с обща снимка пред Адмиралтейството.
Връзки с обществеността на ВМС


Началникът на Щаба на ВМС капитан I ранг Камен Кукуров
Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов поздрави личния състав и връчи награди на отличили се военнослужещи
Контраадмирал от запаса Константин Богданов - бивш началник на Щаба на Военноморските сили