НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
55 ГОДИНИ ОТ ПОДВИГА НА СТАРШИНА І СТЕПЕН
ДИМИТЪР АТАНАСОВ ДИМИТРОВ

На 06.03.2020 г. в с. Сушица се проведе ритуал по случай 55 години от подвига на старшина І степен Димитър Атанасов Димитров, спасил от гибел бойния кораб и другарите си по време на учение във Военноморския флот с цената на своя живот.
Пред барелефа в родната му къща се поклониха в знак на признателност почетен караул от дивизиона, в който е служил, воден от заместник-командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Ванъо Мусински, капитан I ранг Петко Якимов - командир на Пункта за базиране Варна, капитан I ранг Божидар Иванов - командир на Първи дивизион патрулни кораби, представители на Клуб „Първи дивизион патрулни кораби”, полковник Иван Маламов - началник на Националния военен университет и неговия заместник полковник Евгени Пенчев, кметът на селото г-жа Надка Никова, инж. Катя Петрова - заместник-кмет на община Стражица, Илия Маринов - председател на общинския съвет на гр. Стражица, много жители и гости на Сушица. Те поднесоха венци и цветя, след което разгледаха музейната експозиция.
В салона на читалището в с. Сушица бе изнесена литературно-музикална програма. Тържествените прояви завършиха с поднасяне на венци  и цветя на паметника на загиналите за Отечеството и тържествена проверка (заря), в която взеха участие представителна рота от ВМС, както и представителна рота и военен оркестър от Националния военен университет „Васил Левски”.