НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЩЕ ОТПАДНЕ ЛИ СКОРО И ТАЗИ ЗАБРАНА?
Любимо място за хиляди варненци и гости на Варна? Да, и има защо! Панорамата, която се открива и към морето, и към брега, е чудесна. Място, където много често си правим снимки, селфита, застояваме се, за да се любуваме на гледката, да се заслушаме в шума на вълните, засилили се към вълнолома. Място, от където сме посрещали и сме изпращали бягащата по вълните българска морска принцеса „Калиакра“… Беше!
Вече не е такова място. Можете да стигнете само до началото на „надлеза“ (защо пък именно „надлез“? - кой знае…), където да прочетете информационната табела.
Надписът никак не е окуражаващ. Тази забрана е отпреди корона - вируса, а ще продължи вероятно и след като отпаднат всички забрани, свързани с пандемията. Язвите по железобетонното съоръжение са сериозни и ползването му наистина е опасно. Дотук добре, ами по-нататък?
На тези, които са издали заповедта и са подписали констативния протокол искаме да припомним, че най-вероятно на 1 юли 2020 г. официално ще бъзе открит туристическият сезон. Дано туристите, които ще се разхождат в района на Морска гара и на вълнолома, не стигнат само до информационната табела, а до обновен „надлез“!
МОРСКИ ВЕСТНИК