НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРОДЪЛЖАВА ТАКТИЧЕСКОТО УЧЕНИЕ НА ФЛОТИЛИЯТА БОЙНИ И СПОМАГАТЕЛНИ КОРАБИ „ЧЕРНО МОРЕ 2020”
През изминалите, наситени с бойни упражнения и тренировки дни от провеждащото се тактическо учение на Флотилията бойни и спомагателни кораби „ЧЕРНО МОРЕ 2020”, силите и средствата на съединението успешно изпълниха всички планирани мероприятия.
На 8 юни т.г. корабите от състава на тактическото съединение се снеха от пунктовете за постоянна дислокация в Бургас и Варна и извършиха преход до районите за провеждане на учението и съвместно с бреговите формирования от състава на флотилията проведоха комуникационни учения.
Противоминните кораби от състава на съединението извършиха обследване на назначени райони за откриване и унищожаване на морски мини и осигуряване на прехода на кораби през предварително обследван район.
Патрулните кораби, съвместно с корабите със спомагателно назначение, отработиха епизоди по отразяване на асиметрична заплаха от въздушен противник и бързо движещи се надводни плавателни средства; приемане и предаване на гориво на море; оказване на помощ на повреден и аварирал кораб на море и ескорт на кораб с особено ценен товар.
Изпълнени бяха и артилерийски и ракетни стрелби, операция по контрол на корабоплаването и проверка на кораб със съмнително поведение, учения по борба с въздушен, подводен и надводен противник, в които участваха всички кораби от състава на съединението.
Учението продължава с тренировки по тактическо маневриране на корабите от съединението и операция по търсене и спасяване на море с участието на вертолет AS-565 МВ „Пантер“ от ВМС на България.
Отделение „Връзки с обществеността”
на военно формирование 54950-Бургас