НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
КООРДИНИРАЩА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БЪЛГАРО-РУМЪНСКОТО ПРОТИВОМИННО УЧЕНИЕ „ПОСЕЙДОН 2020”
На 17 септември 2020 г. в Щаба на Флотилията бойни и спомагателни кораби - ВМС се проведе финална координираща конференция на българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2020”. Спазвайки противоепидемичните мерки конференцията отново се проведе в електронен формат по видео-конферетна връзка.
Учението е традиционно в партньорството между противоминните сили на Република България и Република Румъния. Поредното годишно издание на учението е предвидено да се проведе в края на октомври, като домакин ще бъде гр. Бургас. В учението участие ще вземат и корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО - SNMCMG2.
На конференцията бяха обсъдени въпроси свързани с отработването на действия на море, насочени към повишаване на нивото на подготовката на личния състав от флотилията по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат.
Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункта за базиране Бургас от състава на Флотилията бойни и спомагателни кораби.
В учението ще вземат участие кораби от ВМС на България, Румъния, Гърция, Испания, Италия, Турция и Франция.

Връзки с обществеността на ВМС