НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТУРИЗМА В ПРИМОРСКО
В навечерието на Международният ден на туризма „Приморско клуб” ЕАД и неговите възможности за биомедицински туризъм привлякоха интереса на д-р Димче Миладиноски - македонски лекар и предприемач, потомък на братя Миладинови от Струга.
Д-р Миладиноски бе очарован от разнообразието на крайбрежните гори на „Приморско клуб” ЕАД и големия интерес на българските туристи към туристическия му продукт през трудните времена на пандемията.
Македонският лекар е един от инициаторите за създаването на Асоциация на хосписите в България и неин президент. Той бе запознат от изпълнителния директор на „Приморско клуб” ЕАД Цветелина Златкова с мениджмънта на предприятието, в условията на тежка за туристическия бранш година.
В дух на добрите традиции в отношенията между двете страни бяха обменени интересни идеи за биомедицински туризъм и големия ресурс на Приморска Странджа за неговото развитие - на основата на последните изследвания на българските учени.
Г-жа Златкова получи в дар статуетка - ръчна изработка  от македонски майстори като признание за успешното ръководство на дъщерното предприятие на „Албена” АД.

На снимката: д-р Димче Миладиноски и
г-жа Цветелина Златкова  пред картата на Обединена Европа от Себастиан Мюнстер, 1550 г., част от впечатляващия интериор на хотелския комплекс „Магнолии” - Приморско.
Приморско-север, https://www.tourism.government.bg/