НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
В АДМИРАЛТЕЙСТВОТО ОТЛИЧИХА ОФИЦЕРИ ОТ
ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

На 29 септември 2020 г. в Щаба на Военноморските сили, в присъствието на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личния състав на Щаба на ВМС, за активно участие при изпълнение на задачи в помощ на населението в зимни условия, обезвреждане на боеприпаси, транспортиране на пациенти за спешно лечение, оказване на помощ на структури на държавната и местна власт в условията на въведените противоепидемични мерки заради разпростанението на COVID-19 и за проявена гражданска доблест при спасяване на човешки живот бяха наградени от министъра на отбраната:
1. С награден знак за доблестна служба за офицери капитан III ранг Красимир Панайотов Дамянов от в.ф. 28580 - Варна.
2. Капитан Атанас Руменов Георгиев от в.ф. 36940 - Варна.
За активно участие в изпълнението на задачи в помощ на населението и проява на гражданска доблест при спасяването на човешки живот с предметна награда сувенирен нож „Манлихер“ на поставка бяха наградени от началника на отбраната:
1. Капитан Христо Иванов Радкев от в.ф. 36940 - Варна.
2. Капитан Хараламби Георгиев Сертев от в.ф. 36940 - Варна.
За проявена бдителност, гражданска доблест и психическа устойчивост с предметна награда „Морски сувенир“ беше награден от командира на Военноморските сили старши лейтенант Николай Пламенов Николов от в.ф. 54830 - Варна.

Връзки с обществеността на ВМС

Отличените офицери се снимаха за спомен в Адмиралтейството.
Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов връчи награден знак за доблестна служба за офицери на капитан III ранг Красимир Панайотов Дамянов от в.ф. 28580 - Варна.