НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
КАПИТАН I РАНГ ЦВЕТАН АНДРЕЕВ ПРЕМИНА В
ЗАПАСА. ДАЙ, БОЖЕ, НА ФЛОТА ПОВЕЧЕ ТАКИВА
КАДРОВИЦИ!

На 29 септември 2020 г. в Щаба на Военноморските сили в присъствието на командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личния състав на Щаба на ВМС, след 33 години доблестна служба в редиците на  Българската армия, с тържествена церемония бе изпратен в запаса капитан I ранг Цветан Андреев - началник на отдел „Личен състав“ в Щаба на ВМС.
Със заповед на началника на отбраната капитан I ранг Андреев бе награден с нож за „Манлихер“ на поставка, а контраадмирал Кирил Михайлов със своя заповед го награди с предметна награда и му връчи Адмиралтейска грамота „за доблестна и вярна служба под знамената на Българската армия”.
Връзки с обществеността на ВМС

Бележка на главния редактор: Отдавна вече не съм „под знамената“ и не е редно да коментирам каквито и да са административни актове във ВМС. Затова ще си позволя само едно допълнение: Дай, Боже, на Флота повече такива кадровици като капитан І ранг Цветан Андреев! Офицер със солиден командирски опит на торпедните и на ракетните катери, с респектиращ брой торпедни и ракетни стрелби, с безброй бойни дежурства и плавания в тежки хидрометеорологични условия. И въпреки това - със запазено чувство за хумор, с уважение към проблемите на всеки военнослужещ, чието кадрово развитие е под въпрос.
„Морски вестник“ не веднъж е взаимодействал с капитан І ранг Андреев по различни информационни поводи. Никога не сме получавали отказ! В рамките на делегираните му правомощия той винаги е откликвал и ни е оказвал съдействие. Прав е командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, който на тържественото изпращане на капитан І ранг Андреев в запаса заяви, че всеки, който взаимодействал с него, е имал какво да научи за тази нелека сфера в сегашните тежки и за Флота времена.
Преди да премине в запаса, капитан І ранг Андреев направи и качи на CD „Албум на офицерите началници и заместник-началници на отдел „Кадри“ от създаването му през 1948 г., обединяването му с отдел „Окомплектуване“ и трансформирането му в отдел „Личен състав“ през 1997 г.“ На първата му страница той е записал: „Историята на структурата по личния състав в българския военен флот не започва и не свършва с нас. Само събирайки и съхранявайки отделните детайли, можем да видим цялостната картина и да направим правилните изводи.“ Браво, Цецо!