НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
Ретро-фото репортаж:
ВАРНА РАДИО ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ
В архива на „Морски вестник“ пазим комплект снимки от живота и дейността във Варна радио. Вероятно повечето от тях са подготвени за брошура, издадени по повод 50-годишния юбилей на Варна радио през 1997 г. Но на гърба на нито една от снимките няма никакъв пояснителен текст. Затова приехме това заглавие. И затова се обърнахме за помощ към инж. Стефан ДИМИТРОВ - наш читател, приятел и автор. Той е работил във Варна радио 33 години, от които почти 21 - като ръководител на станцията (най-дългогодишният ръководител в историята на станцията!). Благодарим му, че не само веднага се отзова на нашата молба и написа коментарите към всяка от снимките, но и добави още два фотоса, за да бъде представена Варна радио още по-пълно за това време от нейната история.
МОРСКИ ВЕСТНИК

Ретро-фото репортажът „Варна радио преди повече от две десетилетия“ с коментар на инж. Стефан ДИМИТРОВ (в PDF-формат) можете да прегледате тук.

РПЦ „Кичево”. Инженерите-експерти Райновски, Димитров и Първанов.
Радиопредавателен център „Китка” на Варна радио. Виждат се две от 50 метровите ЖР кули, служещи за монтиране на средновълновите антени за NAVTEX. Вижда се и фасадата на техническата сграда. На преден план, в средата - контролна приемна антена, създадена в РПЦ „Китка”.
Експертите по разчитане и таксуване на морски радиокомуникации Силвия Керанчева (преден план, вляво) и Кремена (седнала, заден план) и още един служител от Бюрото за разчети на морски комуникации - РПЦ „Кичево”.