НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЧЕСТВАХА 123 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКА БАЗА ВАРНА И ПРАЗНИКА НА ПУНКТА ЗА
БАЗИРАНЕ ВАРНА

На 13 ноември (петък) 2020 г. в Пункт за базиране Варна се състоя военен ритуал по случай 123 години от създаване на формированието. След тържествено вдигане на националното знаме, военноморския флаг и флаговете за разцветяване се проведе ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Пункт за базиране Варна“. Капитан I ранг Тодор Богданов прие длъжността от капитан I ранг Николай Николов - заместник-командир на Пункта и изпълняващ длъжността „Командир“ досега.
По случай празника военнослужещи и цивилни служители бяха наградени от името на началника на отбраната, от командира на Военноморските сили, командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби и командира на Пункт за базиране Варна.
Със заповед на министъра на отбраната в звание „капитан I ранг“ беше произведен командирът на дивизион кораби със спомагателно назначение капитан II ранг Даниел Тодоров.
На тържеството присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров, офицери от  командването на Военноморските сили.

Военноморска база Варна от птичи поглед:
https://youtu.be/0nVYmlouqfQ

Връзки с обществеността на ВМС