НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
МИННИЯТ ЛОВЕЦ „ЦИБЪР“ СЕ ВКЛЮЧИ В ПРОТИВОМИННОТО УЧЕНИЕ НА
ВМС НА ГЪРЦИЯ „АРИАДНЕ - 2021“ 

Корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2), в чийто състав е и минният ловец „Цибър” от Военноморските сили на Република България, акостираха в Пристанище Патра, Република Гърция. По време на прехода от пристанище Тузла в Република Турция през пролива Дарданели екипажите отработиха задачи по тактическо маневриране, проведоха различни комуникационни учения, както и тренировки за отразяване на атаки на въздушен противник и прехвърляне на леки товари и поща на ход.
В пристанище Патра, Република Гърция, корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО се включиха в бреговата фаза на противоминното учение на гръцките Военноморски сили „ARIADNE - 2021“. В поредица от работни срещи съвместно с Военноморските сили на Република Гърция и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки започна планирането на морската фаза на учението.
След учението на ВМС на Румъния „SEA SHIELD - 2021“ двата кораба на ВМС, които участваха в него - „Бодри“ и „Смели“, се завърнаха в Пункта за базиране Варна.

Връзки с обществеността на ВМС