НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВЕТРОХОДСТВО СЕ ОТЛАГА ЗА ЕСЕНТА
Третата вълна Covid-19 е причина състезанието да бъде отложено с цел повече състезатели да могат безопасно да пътуват до България и да вземат участие в престижното състезание.
След дълги разговори, на 2 април т.г. през нощта, беше взето решение Европейското първенство по ветроходство в Клас Лазер да бъде преместено през есента. Припомняме, че събитието трябваше да се проведе във Варна между 15 и 22 май т.г. с домакинството на СК „Черно море Бриз“ и организация от страна на Българската федерация по ветроходство и Община Варна.
Организационният комитет от българска страна и Европейската Лазер Асоциация са проучили цялостната ситуация в Европа с неотдавнашните решения на страните от европейския регион по отношение на третата вълна на пандемията и еволюцията на ситуацията Covid-19. Изглежда, че в момента е трудно да се подсигури присъствие на всички желаещи, за да бъде събитието успешно. Поради това събитието се отлага за следващия октомври.
До момента предварителни заявки за участие във Варна бяха подали 250 състезатели от 48 държави. Регистрационните форми вече са затворени и ще бъдат отново отворени за регистрация на 24-ти август. Макар датите да не са официално потвърдени, на срещата бяха обсъждани работни дати за провеждане на шампионата 29 октомври - 5 ноември.
Виолина ЖЕЛЯЗКОВА