начало
избор на брой
"Морски колекции"
КОРАБОМОДЕЛИСТЪТ СЛАВЕЙКО ПЕТРОВ Е СЪС
ЗЛАТО И СРЕБРО ОТ ПАЗАРДЖИК `2012

Приятелят на „Морски вестник” корабомоделистът Славейко Петров от Русе се завърна със златен и сребърен медал от републиканското първенство, което се състоя в Пазарджик. Неговият безспорен фаворит бе новият „Шнелбоот – С.100” (Shnellboot typ S.100), който получи не само високата оценка на съдиите, но и на останалите участници в надпреварата. Всъщност, Славейко Стайков има два „шнелбоот”-а, като единият е в оригиналния мащаб 1: 35. С това дължината на модела става един метър и дава възможност за творчество, като при това не се нарушават правилата. Този модел тепърва ще започне да печели медали!
Моделът на атомния самолетоносач на САЩ „Ентърпрайз”, който вече сме представяли в „Морски вестник” получи сребърен медал, като с това „ветеранът” заслужи място в колекцията на Славейко Петров с буквално кошница от отличия на наши и на международни състезания.
Благодарение на постоянството в своите успешни изяви, Славейко Петров за пореден път е включен в състава на националния отбор на България за Световното първенство в Хърватия (21.09.-30.09. 2012 г. в Риека). Предстои и традиционното състезание в Каварна (7.08.-10.08. 2012 г.), след което националите стягат багажа за Хърватия.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Снимките са от личния архив на Славейко Петров

Още за Славейко Петров в „Морски вестник”:
26 октомври 2008 г. Корабомоделистът Славейко Петров: С амбиции за повече от „позлатеното” сребро
24 март 2009 г. Корабомоделизъм: С „Ентърпрайз” и „Люрсен” русенец се готви да атакува първите места
6 юли 2009 г. Славейко Петров - със сребърен медал от Тимишоара
6 август 2009 г. Славейко Петров откри изложба в Балчик
25 декември 2009 г. Корабомоделистът Славейко Петров номиниран за спортист на годината в Русе
Новият „Шнелбоот – С.100” (Shnellboot typ S.100) на Славейко Петров получи не само високата оценка на съдиите, но и на останалите участници в надпреварата.
М/к „Варна” (1958 г.)
Славейко Петров (в ляво) по време на церемонията за награждаването в Пазарджик.
И още един интересен модел на Славейко Петров, показан на неговата изложба, организирана в Русе през м. октомври миналата година.