НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 Читателят има думата:
ПРИВИЖДАТ МИ СЕ РАЗНИ РАБОТИ
В последно време ми се привиждат разни работи, но това аз го отдавам на световната финансова криза, която била ударила света и затова не обръщам особено внимание на този факт. Стигнах до извода,че не всичко, което ни удря е лошо, освен ако не е камион с чакъл.
Привижда ми се, че след кризата ще настъпи криза на самата криза, тъй като и кризата в крайна сметка е в криза и то поради това, че самата криза не успя да осъществи  катастрофата, заради която беше създадена. Сега експертите се чудят как да оправят този пропуск.
Освен това ми се струва, че след свинският грип ще последва агнешки, телешки и кози грип, тъй като междувременно ще се натрупат още няколко десетки хиляди тона некупени лекарства по аптеките в света, а то не може така. Нещо, което се произведе, трябва да се продаде – независимо от това дали има нужда или не. Светът е пълен с идиоти и залъгалки за тях. Една подобна залъгалка през двадесети век продължи от 1917 до 1990 година. И още й вярват , което е най-лошото.
Преди време изкупихме всичко против/за/ „лудата крава”, но аз така и не успях да я видя, сиромашката. Имаше само една комшийка от първия етаж, но това е друга тема… После бяха
птичите грипове на мода. После битката против или за ваксините  - не си спомням вече!
Отново се продадоха купища боклуци на простодушното население.
Във връзка със зимната олимпиада чета във вестниците, че имало мъже и жени, които повече от десетина години се надбягвали с кънки, а и не правели нищо друго освен да се надбягват с кънки, винаги върху лед, винаги от дясно на ляво, ден след ден и това било целият им живот. Аз винаги съм се възхищавал от подобни хора, но съдбата реши друго.
При други хора се наблюдава същото надбягване, но от ляво на дясно и то пак състезателно.
При тях обаче тичането продължава по-дълго време. От мандат на мандат. Докато ги изберат за нещо и то независимо за какво. След като ги изберат на това място и след скоро време ги изгонят поради нелоялност към треньора, обръщат посоката на бягането. Тръгват вече от дясно на ляво. Отново ги гонят, естествено, по същите причини или заради конфликт на интереси. Но никой не ги кара да връщат откраднатото, разбира се. Не че не се знае колко са откраднали или пък откъде - не!
По-скоро поради обстоятелството, че всеки си е откраднал неговото и не е хубаво така да се прави, т.е. да се гледа в чинията на ближния. На всеки може да се случи да го хванат, нали така, и никой не е сигурен вече в нищо. А пък и какво от това, ако някой е откраднал 5 - 6 милиона? Нали остават у дома, в държавата, на българска земя са, а не заминават за омразната чужбина. Лошото е, че и там - в чужбината се краде, ама там числата са по-истински и нулите са повече, и крадците са по-изискани и не се разбира лесно кой е крадец и кой почтен бюргер. И това е най-лошото нещо, което може да се случи на един демократичен крадец - хем краде, хем не може да си купува скъпи коли, къщи и парцалки като нашенските недемократични бандюги. Така им се пада на западняците! Искаш демокрация - имаш демокрация! И законност! И работеща провораздавателна  система! И неподкупна полиция!  Ама нямаш скъпи коли и силиконени курви! Скъпите курви и коли, обаче, са за почтените хора на запад, другари! Бачкаш 40 години по 20 часа на ден и едва тогава си купуваш „Мерцедес”. И след първият завой те намират умрял зад волана. Ама от старост, а не от куршум в главата… А за нашите крадливи балканци е точно обратното. И на демократите лошо им става само като си помислят до къде са я докарали с кирливата си демокрация. И със странното си решение преди години да катурнат гнилият социализъм и да ни изкарат от летаргията. Хубаво ни беше на нас, най-малкото щото не се досещахме колко лошо ни е всъщност. И на тях-капиталистите - им беше хубаво, ама не го разбираха, будалите му с будали.
Ха да ги видим сега ...
Не напразно мнозина от тях бленуват вече за „Студената война”  и за „Берлинската стена”. Както, впрочем  и много от нашите тъпанари за презрелия социализъм.
На едно известно макар и с печална слава европейско здание  беше написано на входа: „Всекиму своето !” Ама като никой не обича да чете?
ГЕОРГИ НИКЛЕВ
Рисунка: www.grinningplanet.com