НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 МОДЕЛИ ПОСРЕЩАТ THE HISTORICAL SEAS ВЪВ
ВАРНА

Модели, но не топ-, а на ветроходни яхти! Е, няма да е лошо да има и добре сложени топ модели... Атракцията при посрещането на учебните ветроходни кораби, участващи в регатата The Historical Seas, я планират варненски корабомоделисти. На 21 май т.г., когато се очаква във Варна да акостират участниците в І етап от надпреварата на учебните ветроходни кораби, в акваторията на пристанището ще ги очакват радиоуправляеми ветроходни яхти. Идеята е на групата варненски моделисти, посветили се на класовете "1 м", "М" и "10" в корабомоделизма. Сред тях са ветеранът и международен съдия на NAVIGA Тодор Михайлов, Живко Липчев, Димитрин Паланчов, Цветан Тодоров и д-р Камен Димитров. Последните двама са и бивши състезатели по ветроходство на СК „Черно море-Бриз”. В момента Камен Димитров работи като треньор в яхт-клуб „Капитан Георги Георгиев-Порт Варна”.
Д-р Камен Димитров има и едно участие в Tall ship Race. През 1998 г. със собствената си яхта Front Line той плава в Средиземно море, заедно с още един медик – стоматологът д-р Костадин Георгиев, популярен и като поп-изпълнителят Коцето - Калки.
СТАНИСЛАВ ВИКТОРОВ
Радиоуправляеми ветроходни яхти в акваторията на пристанище Каварна, 2008 г. Така вероятно ще изглеждат моделите и на 21 май т.г. в акваторията на пристанище Варна-изток.