НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 В СПРБ СА ОБЕЗПОКОЕНИ ЗА СЪДБАТА НА
ПОДВОДНОТО ПЛАВАНЕ У НАС

На своето поредно събрание членовете на Съюза на подводничарите в Република България (СПРБ) изразиха своето безпокойство за това как с лека ръка сегашните управници на страната са на път да затрият един от най-важните родове сили на бойния ни флот – подводниците. Дискусията на тема „Как да опазим подводното плаване в България” завърши с решението да се организира среща-разговор с министъра на отбраната Аню Ангелов по време на сегашното му гостуване във Варна.
Бяха приети за асоциирани членове Българската национална асоциация за подводна дейност и Морския спортен клуб „Предизвикателство млади моряци”. Беше ратифициран и договорът за съвместна дейност с Австрийския военноморски съюз. Председателят на СПРБ капитан I ранг Станко Станков връчи почетни грамоти на адмирала от резерва Христо Контров, бригадния адмирал от резерва Петър Ц. Петров и на офицера от резерва Илия Джутев за приноси в развитието на организацията.
Продължава акцията на СПРБ за набирането на волни пожертвувания с цел поставянето на паметна плоча пред дома, в който е живял капитан II ранг Никола Тодоров – първият командир на първата българска подводница УБ-18. Кампанията продължава до 10 май т.г.
Атанас Панайотов
Снимки автора
Деловият президиум на събранието
Урната, в която се събират волните пожертвувания