НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ НА ГЕРГЬОВДЕНСКИЯ ПАРАД В
СОФИЯ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

На Гергьовденския парад в София (6 май) т.г. тази година Военноморските сили бяха представени от сборен строеви блок, съставен от кадрови матроси от Военноморска база Варна и курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. Блокът бе командван от командира на Военноморска база Варна комодор Емил Ефтимов. Нашите момчета и момичета се представиха достойно и заслужиха овациите на публиката. Благодарение на командването на Военноморска база Варна можем да публикуваме този фоторепортаж, за да увековечим събитието и за да можете вие, драги читатели да намерите познати физиономии на някои от снимките.
МВ
Снимки мичман Гинчо Гинчев
Вдъхновени от доброто представяне на българския гросмайстор Веселин Топалов, военните моряци изиграха „дамски гамбит”, като поставиха на десния фланг представителите на по-красивия пол.
С гръмко „ура” нашите представители изпратиха поздрава на президента Георги Първанов – върховен главнокомандващ Въоръжените сили.
Комодор Емил Ефтимов уверено поведе строевия блок по жълтите павета.
Началникът на ВМС контраадмирал Пламен Манушев (в парадна бяла униформа) специално дойде да поздрави участниците в строевия блок и се снима за спомен с тях.
След достойното представяне – заслужена екскурзия до Националния военноисторически музей.