НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 СЪЮЗЪТ НА ПОДВОДНИЧАРИТЕ ПОЧЕТЕ ПРАЗНИКА
НА АВСТРИЙСКИЯ ВОЕННОМОРСКИ СЪЮЗ

По този повод подводничарите организираха гребно-ветроходен поход
Съюзът на подводничарите в Република България организира във Варненското езеро гребно-ветроходен поход, посветен на националния празник на Република Австрия и на празника на Австрийския военноморски съюз. В начинанието участваха Университетският спортен клуб „Н. Й. Вапцаров” (асоцииран член на СПРБ), Професионалната морска гимназия „Св. Николай Чудотворец”, както и ветерани от СПРБ и от варненската спортна общественост. В похода взеха участие пет лодки с лодководачи-ветерани, състезавали се десетки години в миналото на гребно-ветроходни състезания. Спонсори на мероприятието бяха СПРБ, „Маринери и Ко.”, представено от Цветан Порашки (възпитаник на ВВМУ) и капитан Димитър Димитров (също възпитаник на ВВМУ), осигуряващ похода с личната си яхта безвъзмездно. Медицинското осигуряване (също безвъзмездно) беше осъществено от д-р Бранимир Градинаров. В похода взеха участие също о. р. капитан I ранг Мартин Лъсков, о. р. капитан II ранг Д. Димитров - преподавател в ПМГ, подполковник Динко Тенев от ВВМУ, Валентин Пантелеев - изтъкнат спортен деятел и преподавател във ВТГ.
СПРБ получи специална покана за участие в тържествата и в откриването на редовния конгрес на IMC (International Maritime Confederation), на който Австрийският военноморски съюз ще поеме председателството на международната морска конфедерация. Това ще стане днес, на официалния празник на Р. Австрия във Виена. Очаква се СПРБ да бъде приет в IMC със статут на наблюдател. Съюзът ще бъде представен от редовия си член Т. Димитров - постоянен представител на СПРБ в Р. Австрия.
СПРБ има намерение на 4 декември т.г. (ако метеорологичните условия позволяват), да проведе подобен поход за своите членове в чест на предстоящия моряшки празник Никулден.
MB
Снимките и информацията получихме от СПРБ
Подготовка за отплаване
Най-малкият екипаж
На точката на поворота
Обратно в гребната база