НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 КАПИТАНИТЕ ДАЛЕЧНО ПЛАВАНЕ И ШЕФ-
МЕХАНИЦИТЕ ВЕЧЕ ОТБЕЛЯЗАХА НИКУЛДЕН

Тъй като 6 декември (Никулден) през тази година се пада в понеделник – първи работен ден на идващата седмица, Българската асоциация на корабните капитани (БАМК) и Клубът на корабния механик (ККМ) решиха да го отбележат малко по-рано – вчера, в петък – в края на последния работен ден на тази седмица. Председателят на БАМК к.д.п. Димитър Димитров и председателят на ККМ инж. Славчо Пешков приветстваха своите колеги и им пожелаха здраве и професионални успехи. Славчо Пешков сподели своята мечта в навечерието на следващия Никулден капитани и механици да поднесат по едно цвете пред Паметника на моряка във Варна, чието строителство се отлага от десетилетия. Приветствие поднесе и представител на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил. В центъра на вниманието на цялата компания бе гостуващият във Варна виден български юрист и съдия в Международния трибунал по морско право в Хамбург проф. д-р Александър Янков.
МВ, Снимки МВ
Председателят на ККМ инж. Славчо Пешков (вляво) сподели своята мечта в навечерието на следващия Никулден капитани и механици да поднесат по едно цвете пред Паметника на моряка във Варна, чието строителство се отлага от десетилетия. Както се вижда на снимката, председателят на БАМК к.д.п. Димитър Димитров гледа по-песимистично на тази възможност.
В центъра на вниманието на цялата компания бе гостуващият във Варна виден български юрист и съдия в Международния трибунал по морско право в Хамбург проф. д-р Александър Янков (вдясно).
Приветствие поднесе и представител на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил.
К.д.п. Петко Хр. Петков (вдясно) дойде на тържеството с най-новия брой на „Морски вестник” в ръка.