НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 КОГАТО „ВЕРТУ“-ТО ЗАЗВЪНИ И ДЕПУТАТИТЕ МЪЛЧАТ!
Преди няколко дни журналисти от bTV и вестник „168 часа“ си направиха малко експериментче с няколко смешници, нарекли себе си депутати и „отдали се“ на служба на народа. Безочието им стигна такива граници, че никой от тях не се усъмни, че промоцията е по време на гласуването на скандален закон, че им обещават подаръци за хиляди левове (при условие, че разрешеното е до 1/5 от заплатата им, което по мое мнение също им е много) и най - важното – бутикът, предлагащ скъпите телефони “Верту” и организиращ промоцията, се казва Клаус Барби! Клаус Барби!? „Касапинът от Лион“?!
А уж депутатите били учени хора! Май, май не са много учени щом никой от тях не се сети, че Клаус не е таткото на куклата Барби, а един от най - известните военнопрестъпници в историята! Ама как хубаво го бяха озвучили от bTV момента на измъкването от парламента. Изнизват се дребните душици бързо, бързо да не вземе някой да ги пита къде отиват, а като фон музичката от „Синьо лято“! Безгрижна работа! Ама бързат ... някой да не разбере и да отиде преди тях да вземе телефончето. Нещастници! Иначе повечето преди това проверили по телефона „трябва ли нещо пари да даваме, защото ако е така да не идваме“. Как ще давате, бе? Вие нали само взимате! Спокойно! Айде сега на служебните колици и идвайте, че да не свършат! И те бързат, зер „авантата - чиста печалба“. Седнаха си на столчетата впили жадно поглед в зелените подаръчета на масата пред тях и взеха да изказват
„експертни мнения“, как уж тези били най - скъпите телефони в света
Мартин СТАНКОВ
пък нямали камера за снимки! Друг пък разбирач взе да обяснява как като отидеш да си купиш „Лексус“ всичко си имало в него!
Дойде часът на истината, влязоха репортерите и милите народни избранници гледаха като „насрано дете, майка си“. Едната влезе под стола чак да се скрие, че то това не и е първа издънка! Взеха да изчезват като в анимационно филмче! Изведнъж всички взеха да говорят по телефона и да се изнасят към колите си, за да не отговарят на въпросите на репортерите. Който отговаряше пък обясняваше как бил тука само да види за какво иде реч и че нямало да вземе телефона. Имаше изказвания „за какво ми е тоя телефон, като моя е по-скъп от този?“ И как ти е по-скъп телефона, бе господин депутат? От закуски ли спестява и ти, бедний ми депутате! Смешници! Но като най-големите клоуни в този цирк се изявиха Бойко Борисов и Цецка Цачева. Първият като каза, че се срамувал от тях и им бил казал видите ли лично на всички! И сега какво? И те се срамуват дружно и всичко е цветя и рози. А в началото имаше изказвания от сорта „който се, издъни си тръгва“. Ами хайде, де ... хайде да видим как си тръгват, Да видим как Бойко ги изритва като мръсни псета от парламента. Дали, ама надали! Цецка пък каза как не било хубаво с такива експерименти да се внушава на хората, че парламента не работел. Алоооооооооо ... какво има да се внушава като то си е видно! Видно е от празната зала в парламента, видно е от неработещите закони, видно е и от гостите на „чичо Клаус с телефончетата“. Изгонете ги и спрете да мажете, защото става като в една от любимите ми поговорки: „Гъза си с рози накичи, насраното да не личи!”
Съжалявам само, че репортерите не ги причакаха, след като излязат с подаръците в ръка, да видим тогава как щяха да се измъкнат. Може би щяха да си ги пъхнат там където слънце не огрява, за да не видят избирателите и на другите избори пак да ги пратят на партита, подаръци и далавери!
Мартин СТАНКОВ