НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ОРГАНИЗИРА МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ТЪРСЕНЕ И СПАСЯВАНЕ
ВЪВ ВАРНА

Днес и утре (9 и 10 декември т.г.) във Фестивалния и конгресен център – Варна, ще се проведе Седмата конференция на черноморските държави по морско търсене и спасяване. Организатор на събитието е Изпълнителна агенция „Морска администрация”, а в нея ще вземат участие делегации от всички черноморски страни с изключение на Грузия.
По време на заседанията ще бъдат представени ежегодните доклади и анализи за инцидентите и проведените операции в отговорните райони на всяка една от държавите. Ще бъдат разгледани и въпроси, свързани с обединяването на усилията, силите и средствата на черноморските държави за справяне с крупни морски инциденти, обмяна на опит в подготовката и обучението на морските спасители и др.
Стартирала през 2004 г. в Констанца, Румъния, конференцията се провежда ежегодно на ротационен принцип в някоя от черноморските държави.
От българска страна участие ще вземат представители на ИА „Морска администрация”, Военноморските сили, Граничната полиция, неправителствени организации, свързани с търсенето и спасяването на море, висши учебни заведения и др. На втория ден от събитието, 10 декември (петък), от 12:00 часа, участниците в конференцията ще дадат пресконференция, уточниха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и комуникациите.
МВ