НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 КОЛЕДНАТА ЕЛХА ГРЕЙНА В ПОМОРИЕ
Децата дадоха старт на новогодишните празници в морския град
Тържествено запалване на светлините на градската елха даде началото на коледните и новогодишните тържества в Поморие. Концерт на поморийския духов оркестър и коледарски песни събраха стотици граждани, пожелали да станат част от първия коледен ритуал за тази година. Центърът на града се оказа тесен за всички желаещи да получат доза празнично настроение в безснежната вечер.
Най-нетърпеливи както всяка година се оказаха малчуганите, които не се разочароваха от липсата на сняг и от рано окупираха елхата. Плътен кордон от деца се оформи при появата на кмета на града инж. Петър Златанов, който по традиция избра едно от тях, за да му асистира при запалването на коледното дърво. Късметът се падна на четиригодишната Светослава Карулева, която с помощта на градоначалника, включи празничните светлини и даде старт на пищна заря.
В своята поздравителна реч инж. Златанов пожела да се научим да даваме от своето щастие на тези, на които то липсва и да се опитваме да отнемем от болката на страдащите, защото Коледа е празник на споделяне. „Ние сами трябва да си помагаме. Но това не ни пречи да очакваме и да се надяваме доброто да се случи. Нека частица от небесната светлина огрее всеки един от нас в светлите дни по Коледа”. „Тиха нощ”, в изпълнение на осемгодишната Катерина Петрова, солистка на вокална студиа към ОДК-Поморие допълни коледното настроение сред присъстващите.
Празникът продължи с фолклорна програма в изпълнение на детския танцов състав „Раковина”. Тържествени концерти, театрални представления и изложби през целия декември обещават от община Поморие.
Комуникационна група
ИМИДЖ ЕДВЪРТАЙЗИНГ
В рубриката „Документи” за м. декември 2010 г. можете да се запознаете с програмата на Община Поморие по случай настъпването на Коледните  и Новогодишни празници.
Инж. Петър Златанов, кмет на община Поморие, отправя празничното си пожелание към гражданите.
Инж. Петър Златанов и Светослава Карулева включват светлините на елхата.
Фолклорна програма в изпълнение на детски фолклорен танцов състав „Раковина”
Центърът на града се оказа тесен за всички желаещи да получат доза празнично настроение в безснежната вечер.