НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ВЪПРЕКИ КРИЗАТА ОБЩИНА ПОМОРИЕ
ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ БЛАГОУСТРОЯВА

Красиви междублокови пространства и нови паркинги, модерно оборудвани детски площадки предпразнично радват поморийци

Община Поморие продължава да изпълнява плана си за развитие до 2013 г. въпреки икономическите трудности и свития бюджет. Благоустрояват се цели квартали, изграждат се нови паркоместа, пешеходни алеи и зелени площи, увеличават се местата за игра и забавления на децата.
В ход е благоустрояването на квартал „Свобода” в града. Пред завършване е реконструкцията на пространството между три от блоковете – 18, 21 и 23. Там вече са оформени новите паркоместа, пешеходните алеи и зелените зони. Започва работата и по пространството между 14, 15 и 31 блок. Предстои изграждането на нова канализация и отводнителна система в района. Ще последват асфалтирането на улиците и изграждането на алея, обслужваща паркинг зоната на обща площ 1320 кв. м. Реализацията на този проект ще даде нови възможности за паркиране на автомобили, ще улесни използването на старите паркинги, ще се отрази и на общия облик и хигиената в района.
През този месец бяха открити и две нови детски площадки – в парка на гр. Ахелой и в централната част на Поморие. За общинската администрация изграждането и оборудването на нови съоръжения за най-малките е приоритет. Кметът, инж. Петър Златанов, лично се ангажира пред родителите детските площадки да бъдат оборудвани с нови люлки и пързалки. В новоизградените места за игра те вече са монтирани. Планът на общината включва  всички детски площадки и почти всички зелени площи и паркове да бъдат оборудвани с пълен набор от подходящи за игра съоръжения. По инициатива на инж. Златанов през последните три години с помощта на публично-частното партньорство или като дарения от фирми тук са обновени десетки площадки за игра на децата.
Благоустрояването на територията на цялата община ще продължи и през следващата година. Проектите предвиждат нови паркинги и паркоместа по улиците на Поморие, подобряване на алейното и уличното осветление. Планирани са и реконструкции на парковете и зелените площи в Поморие, Каблешково и Ахелой.
Комуникационна група
ИМИДЖ ЕДВЪРТАЙЗИНГ
Благоустроеният квартал „Свобода” и новата детска площадка в Ахелой.