НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 Пристанище Варна-запад:
WARNOW VAQUITA БЕ ОБРАБОТЕН
СВОЕВРЕМЕННО

Въпреки променливата метеорологична обстановка, вчера в Пристанище Варна-запад контейнеровозът WARNOW VAQUITA (IMO: 9437191), пристигнал от Истанбул,  бе обработен своевременно и отплава за румънското пристанище Констанца. Това е един от модерните кораби от своя клас, които посещават Варна-запад. Построен е през 2008 г. в китайския завод Zhejiang Ouhua Shipyard под наблюдението на Germanischer Lloyd. Дълъг е 166 метра и е широк 25 метра.
WARNOW VAQUITA може да пренася до 1200 TEU (стандартни контейнера). Главният двигател MAN B&W с мощност 11 200 KW му дава възможност да достига скорост по време на преходите по море до 14,8 възла. Плава под флага на Antigua Barbuda. Мениджър на кораба е немската компания Marlow Ship Management GmbH & Co.KG.
МВ
Снимки Пресиян ПАНАЙОТОВ
Контейнеровозът WARNOW VAQUITA
(IMO: 9437191), поглед от към носа.
Конструкцията на баковата (носовата палубна) преграда на кораба позволява да бъде погасена немалка част от силата на насрещната вълна и насрещния вятър при силен щорм. Така челните контейнери поемат по-малки динамични удари и остават на мястото си. Едновременно с това тази конструкция не се огъва и оцелява за следващото изпитание.
Контейнеровозът WARNOW VAQUITA
(IMO: 9437191), поглед от към кърмата.