НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 БЪЛГАРСКАТА МОРСКА КАМАРА ВРЪЧИ
НАГРАДИТЕ “СВ. НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ”

По традиция, в ден близо до Никулден по стария стил, Българската морска камара връчи своите награди „Св. Николай Чудотворец”. Председателят на камарата к.д.п. Богдан Богданов приветства представителите на морския бизнес, а Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил ги благослови и поздрави с „Многая лета”.
В категорията „Корабостроене и кораборемонт” носител на наградата стана изпълнителният директор на Кораборемонтния завод „Одесос” АД инж. Димитър Тодоров. Повод за това е ефективната инвестиция от над 22 милиона долара, вложени в строителството на най-големия в региона плаващ док, който вече ефективно работи и успешно се изплаща на акционерното дружество.
В категорията „Морска наука и образование” носител на наградата стана ст.н.с. д-р Илко Щирков – дългогодишен командир на изследователската подводница на Института по океанология към БАН. Със своите проучвания и участия в множество научно-изследователски експедиции, той е след заслужилите деятели на българската морска наука.
В категорията „Корабоплаване и пристанища” Българската морска камара не обяви номинации. К.д.п. Богданов изказа специална благодарност на един от своите предшественици – дългогодишният председател на камарата инж. Румен Несторов и пожела на колегите си от морския бизнес успешна 2011-та година.
МВ
Снимка МВ
Ст.н.с. д-р Илко Щирков (в ляво), к.д.п. Богдан Богданов и инж. Димитър Тодоров (в дясно) след връчването на наградите на Българската морска камара „Св. Николай Чудотворец”.