НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ЗДРАВ(Г)ЕЙТЕ ЮНАЦИ!
Като момченце - и аз имам слабост към жените от противоположния пол, както се изрази на телевизионния екран един сценичен герой от гордия Албион. С годините тя е все по-бледа, но да благодарим на Господ, че изобщо я има. Там, където премина съзнателния ми живот, в редовете на БНА, повечето бяхме с „правилния” нагон, а в годините от близкото минало беше някак неловко да се търси място на жената в бойния строй, да се говори за сексизъм в армейската среда или за толерантност към друго-искащите мъже. Това се прокрадва и в текста на първия Закон за отбраната и въоръжените сили. Експертен отговорник за неговата подготовка беше министър Аню Ангелов, тогава заместник-началник на Генералния щаб, който вложи много усилия за това добро дело. И като чета сега по вестниците, че една кака го съди, защото й пречел да стане гвардеец, или че половината генерали трябвало да бъдат жени от женския пол – замислям се. И не зная, това моето сексистко мислене ли е или само „некои съображения”, та ще го споделя.
Сексисткото мислене в повечето случаи било насочено в полза на мъжкия пол, но можело да бъде и в обратна посока. Например, що за предимство за една жена е да стане винтче на въоръжената машина? Още по времето на цар Фердинанд у нас на войнишката служба се е гледало като на „тегоба”, дължима на Отечеството от мъжа-защитник, жертвената крепост за благото на жените, децата и немощните. Модерното време коренно промени тези нагласи, има сериозни причини за това, има и аргументи „против” феминизацията на професията, но за това - друг път.
Напоследък на дневен ред изплува ролята в армията
Вместо Гергьовските паради на 6 май – Гей-паради по всяко време...
При арести повечето от гей-онеправданите предпочитат да не показват лицата си, а други части на телата си...
на жените от мъжки пол, за които могъщите бели братя много са загрижени, та мургавият им президент чак прокара през Сената нов закон. Защо ли? Нека да погледнем назад, чак в античността, когато хората са били също като нас, слаби с човешките си слабости и са градели основите на Европейската цивилизация.
В битката при Левктра през 371 г. пр. н. е. спартанската армия била победена за първи път, с решаващия принос на Свещения отряд от Тива, съставен от 300 елитни  бойци, всичките гейове. Свързани в 150 хомосексуални двойки, всеки от тях бил готов да даде максимума от себе си в битката, за да защити любимия си и да не се изложи пред него.
Ето го разковничето, много по-евтино ще излезе на съвременната армия, вместо да влага средства за някакви си кибер солдати и високоточни оръжия - да си осигури достатъчно гей материал, достоен за високата чест (има!).
Чуйте какво е казал по въпроса самият Платон, чрез своя герой Федър: „Така че, ако би имало някакво средство да се създаде град или войска от влюбени и любимите им, те биха ги управлявали отлично, избягвайки всичко грозно и съревновавайки се в това помежду си. И ако биха воювали с други, такива хора, макар и малко на брой, биха излезли победители, така да се каже над всички. Един влюбен мъж би приел далеч по-малко да бъде видян от любимото си момче, било че напуща бойния ред, било че захвърля оръжието, отколкото от всеки друг, и би предпочел пред това стократна смърт. А пък да изостави любимеца си или да не му помогне, когато се намира в опасност?”
Ясно ли е, брат ми, накъде отива твоята работа? Близо сме, иде светлото бъдеще! Знаем си, че Големият брат като фъсне - ние се насир..е, затова бързо бягай да си лакираш ноктите и гледай да те забележат по-така на коледния бал, защото имаш да правиш кариера!

P.S.
Представи си сега, драги ми господин Главен редактор, че на стражевия кораб „Смели”, където е започнала флотската ти служба, екипажът е формиран от 75 гей-двойки от всички полове. Например,  Старпомът стои на кораба като куче и има право да слезе на брега само в петък, но тъй като тука го оправя командирът на БЧ-2 - отказва да слиза, а службата е като по конец. Никой не се натиска за квартира, защото да не е луд да остави мацето си на кораба без надзор! Реализират се страхотни икономии - от квартирни пари, от транспорт, от детски градини (никой нищо не ражда). „Замът” вече е забравил какво е това „гарнизонен женсъвет”, защото се е объркал кой от бойците какъв беше и т.н. Изследванията на социологическия институт за „удовлетвореност от службата” бият всички рекорди с високите си скали, примерите за взаимопомощ биха разплакали от умиление дори Майка Тереза, всеки снаряд, всяко торпедо се вбива точно в центъра (поради натренираност)...
А някой от критиците на новите правила по Америките бил казал, че нестандартно ориентираните мъже и жени предизвиквали видимо „разсейване” в строя. Това да им е кусурът, по-важното е, че с тях победата ни е в кърпа вързана! Ех, живот, здравей, здра(Г)ей!
Писа ръка МАРИНОВА
Снимки интернет