НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 БЪДНИ ВЕЧЕР Е. ИДЕ РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
И тази вечер в много домове ще засветят празнично разноцветни лампички. Ще има изобилие от ястия на всяка трапеза. Ще заблести ярко звездата на коледното дръвче.
Всеки от нас знае, че утре празнуваме Рождество Христово. Хиляди свещи хвърлят светлина, изпълнена с надежда за по-добро бъдеще. Отново безброй детски усмивки изгряват след дългоочакваните подаръци.
Всяка година честваме едно и също събитие. Но за нас този ден приема друг оттенък. Не се ли ражда днес Христос отново в нашите сърца? Ако Му позволим да се роди в нас, Иисус ще иска и да расте след това. Когато Той живее в нашия собствен свят, ние Му отваряме врати и към други сърца, където да се роди.
Христос не търси непременно богатата трапеза, коледното дръвче, красивите украси по улиците, стотиците лампички блещукащи в различни цветове. За Него няма значение какви подаръци сме поднесли на нашите близки. Навярно няма да погледне и светлинките по нашите прозорци или по накичените ни елхи.
Раждайки се отново, Христос запалва една друга светлина. И не само днес. Той търси подслон всеки ден в милиони сърца.
Преди повече от 2000 години Иисус се роди като Божи образ
на любовта. Когато Го приемаме в нашия дом, Той няма да бъде бездомник. Ако потърсим и ние Божия син с чисто сърце, ще намерим най-верния приятел.
Бог ни показва един друг свят. Свят, в който всички имаме едно сърце. Свят, където въздухът е изпълнен с цветя и пролетно ухание. Един свят, който прелива от чиста радост и любов.
Рождество Христово е празник, който ни напомня за атмосферата на този свят. Да познаваме Божия Син и да благодарим за Неговата обич. Никоя търсеща душа не проспива Христовото раждане. Защото Неговото раждане може да се превърне в ново раждане и за самата нея.
Ако помогнем на някой в нужда, Христос ще живее в нас. Ако сме нравствено по-извисени, Христос ще се приютява при нас. Ако обичаме повече, Христос ще открие коледните украси в нашите сърца.
Витлеемската звезда ще изгрее отново и светът, за който Бог копнее, ще бъде реалност.
Честито Рождество Христово!
Венелина ВЕЛЧЕВА,
Шумен
Илюстрация: miraculousreligion.blog.bg