НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 „РАБОТИЛНИЦА ЗА УСМИВКИ” ЗА ДЕЦА ОТ
ВАРНЕНСКИЯ ГАРНИЗОН ЗА 1 ЮНИ

Благотворителната кампания на Министерството на отбраната в подкрепа на децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг, ще бъде подкрепена от инициатива на Сдружението на жените – военнослужещи, и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. По случай Международния ден на детето - 1 юни, от 11.00 до 19.00 ч. в град Варна, в района на сцена „Раковината“ в Морската градина, ще бъде разположен благотворителен базар с морски сувенири, лакомства и изненади, ръчно изработени от възпитаници на Висшето военноморско училище и на Националния военен университет „Васил Левски“. През целия ден на сцената ще се изявяват талантливи деца от самодейните колективи на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“, читалища, училища и детски градини от Община Варна. Най-добрите детски рисунки на асфалт, ще бъдат наградени от Българския младежки Червен кръст – Варна.
Празничен водосвет ще отслужи Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил. От 17.00 ч. концертна програма ще изнесе Представителният духов оркестър на Военноморските сили. Благотворителният базар
Честит празник на децата на всички читатели и приятели на „Морски вестник”!
„Работилница за усмивки” се провежда под патронажа на министъра на отбраната Аню Ангелов, с подкрепата на Община Варна, Областна администрация Варна, Командването на Военноморските сили, ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“, Асоциацията на възпитаниците на Морското училище и Съюзът на подводничарите в Република България.
Предвижда се от 17.30 часа събитието да уважат кметът на Община Варна Кирил Йорданов, областният управител на Варненска област Данчо Симеонов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов, началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ проф. двн капитан I ранг Боян Медникаров, представители на местната власт и неправителствени организации.
Всички събрани средства от базара ще бъдат дарени на Фондация „Деца на Българската армия“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
Снимка Пресиян ПАНАЙОТОВ