НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ СОР „АТЛАНТИК” ДО СЪЮЗА
НА ПОДВОДНИЧАРИТЕ

ДО УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ
НА СЪЮЗА НА ПОДВОДНИЧАРИТЕ
В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ КАПИТАН I РАНГ СТАНКОВ,
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
СКЪПИ НАШИ ПОДВОДНИЧАРИ,
От името на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик” и лично ви приветствам по случай петата годишнина от основаването на вашия авторитетен съюз на достойни български офицери!
Вече пет години единственият по рода си съюз в страната ни отстоява ценностите и престижа на българските подводничари, ратува да бъдат продължени славните традиции, заложени преди близо век, служи като интелектуален и морален камертон във въоръжените сили и в цялото ни общество в областта на националната отбрана, на морската мощ и морската култура в Република България.
Членовете и активистите на Съюза на подводничарите доказаха с делата си, че не е бил мимолетен порив доброволният избор на първенците на Морското училище да служат в дивизион подводници. Че не са преходна слава победите на подводничарите в учебно-бойните полигони, в дозори и продължителни плавания, в ученията със съюзници от Варшавския договор и от НАТО.
Независимо дали защитават морските предели на Царство България, на НРБ или на Република България, нашите подводничари бяха и остават еталон за себевзискателност, жертвоготовност и перфектен професионализъм под водата, в цивилния живот и в резерва.
Вашата разнообразна, активна, родолюбива, по моряшки безкомпромисна и духовно щедра дейност поставя високи жалони пред останалите неправителствени организации и се родее с най-вдъхновяващите примери за неугасващо родолюбие от древността до наши дни.
Желаем ви още дълги години неуморна и ползотворна работа, непобедени рицари на военния ни флот!
Всички заедно желаем просперитет на България и в най-близко време заедно да ударим бутилката шампанско в борда на следващата българска подводница!
Желаем ви вашата благородна енергия да зарази и да доведе на бойните кораби още стотици такива чисти, почтени, храбри и безкористни българи!
Сполай ви, че ви има и честит празник!

Генерал-майор о. р. д-р Стефан  ДИМИТРОВ
председател на Съюз „Атлантик”