НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 Военноморска база Бургас:
ПРАЗНУВАХА ДВЕ ФОРМИРОВАНИЯ
Вчера, 1 юни 2012 г. в 08.00 часа с тържествено вдигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване военно формирование 22480 (дивизион патрулни кораби) от състава на Военноморска база Бургас отбеляза 49-та годишнина от своето създаване.
Наследници на военноморските традиции, положени от основателите на 4-ти дивизион малки противолодъчни кораби, днес личният състав на дивизиона патрулни кораби успешно доказва своята подготовка и бойно майсторство с участието си в провежданите национални и международни учения в Черно и Средиземно море. В състава на дивизиона е и фрегатата „Дръзки”, която участва в първата по рода си военноморска мисия с мандат на ООН „UNIFIL MAROPS”, в мисията на НАТО „Обединен защитник” край бреговете на Либия и операцията НАТО „Актив Индевър” в Средиземно море.
Също днес с тържествено вдигане на националния флаг бреговото военно формирование 26420 от състава на Военноморска база Бургас отбеляза 8 години от своето създаване, съобщиха от „Връзки с обществеността на ВМС”.
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
Фрегатата „Дръзки” е в състава на българските ВМС от 22 октомври 2005 г.