НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 ПРЕДСТОЯТ АКЦИИ НА „ПРИЯТЕЛИ НА МОРЕТО” ПРЕЗ
ЮЛИ И АВГУСТ

Морският клуб „Приятели на морето” – Варна, проведе първия етап от тримесечната лятна кампания под надслов „Морето не е за една ваканция”. Проектът „Спасители на плажа”, за който вече писа „Морски вестник”, се провежда за дванадесети път и набира все повече доброволци. Това сподели Дарина Иванова, председател на клуб „Приятели на морето” вчера на пресконференция в Младежки дом - Варна. Основните групи доброволци това лято са от три варненски училища – СОУ „Гео Милев”, Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия и СОУ „П. Яворов”. На 14 и 15 юли ще се проведат вторите акции на варненските плажове. Последният заключителен етап от доброволческата инициатива ще бъде през август. Край Шабла също ще се проведе почистване на плажната ивица, отново през август, каза Дарина Иванова. Водолази ще вадят боклуци от дъното на морето демонстративно, за да покажат колко сме небрежни към природата.
Организаторите Морския клуб „Приятели на морето”, смятат, че чрез своите акции ще направят доброволчеството привлекателен почин за младите хора.
Светла ТУХЧИЕВА
Снимката е на Морския клуб „Приятели на морето”
Организаторите Морския клуб „Приятели на морето”, смятат, че чрез своите акции ще направят доброволчеството привлекателен почин за младите хора.