НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 СПОРТЕН ПРАЗНИК ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В УЧЕНИЕТО
„БРИЗ 2012”

На 24 юли 2012 г. по време на Военноморското учение с чуждестранно участие „БРИЗ 2012” се проведоха спортни състезания между екипажите на корабите участващи в учението, протоколни и културни мероприятия.
От 9 часа бе даден старт на състезанието по волейбол, в което участваха 6 (шест) отбора от екипажите на германската фрегата „BAYERN”, френската фрегата „COURBET”, турската фрегата „GEDIZ”, турската подводницата „18 MART”, гръцкия патрулен катер „KRATEOS” и сборен отбор от военноморска база Бургас. Победител беше отборът от турската подводницата „18 MART”.
Също от 9 часа, на пирса на пристанище Бургас, се проведе състезание по теглене на въже и хвърляне на хвъргало. Отново участваха шест отбора, съставени от екипажите на германската фрегата „BAYERN”, френската фрегата „COURBET”, турската фрегата „GEDIZ”, турския ракетен катер „DOGAN”, гръцкия патрулен катер „KRATEOS” и сборен отбор от Военноморска база Бургас. Победител в двете състезания беше отборът на Военноморска база Бургас.
От 10.00 часа командирите на чуждестранните кораби направиха официална визита при командира на Военноморска база Бургас комодор Митко Петев.
Вечерта от 18.00 часа на сцена „Охлюва” в Морската градина на Бургас Представителният духов оркестър на ВМС, изнесе концерт за участниците в учението, гражданите и гостите на града, съобщиха от Пресцентъра на учението „БРИЗ 2012”.

Снимките са осигурени от Пресцентъра на учението „БРИЗ 2012”.