НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар ::
 БРИЗ 2012”: КОРАБИТЕ И ЕКИПАЖИТЕ
ДЕЙСТВАТ НА МОРЕ

Шести ден продължава военноморското учение с международно участие „БРИЗ 2012”. Развърнатият брегови щаб продължи осъществяването на цялостното ръководство и контрол на всички провеждани епизоди на море и на брега и организирането на взаимодействието с правителствените и неправителствени организации.
Корабите от многонационалното оперативно съединение под командването на командира на Военноморска база Бургас комодор Митко Петев излязоха на море. Пет корабни групи в състав от 23 военни кораба, 1 подводница и 2 вертолета „Пантер” на българските ВМС започнаха практическото
Кораби напускат пункта за базиране Атия. На преден план - българската фрегата „Дръзки”.
Българската фрегата „Верни” поема курс към полигона за стрелба по морска цел.
изпълнение на планираните епизоди.
В един от сериалите ще се отработи взаимодействието по стандартите на НАТО между военен кораб и вертолет от българските ВМС. За първи път екипаж на вертолет „Пантер” от морската авиобаза „Чайка” ще достави по въздуха товари на борда на кораб - френската фрегата „Курбе”.
Действията на море за днес включват стрелба по морска цел, борба с подводници, отразяване атаките на въздушен противник, противодействие срещу асиметрични заплахи (терористична атака от бързо движеща се лодка) и контрол на корабоплаването.

Пресцентър на учението „БРИЗ 2012”
гр. Бургас
Снимките са осигурени от пресцентъра на учението