НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ЗНАМЕНОСЕЦЪТ НА СЪЮЗА НА
ПОДВОДНИЧАРИТЕ БОЖИДАР САПУНДЖИЕВ
НАВЪРШИ 70 Г.

По инициатива на Управителния съвет на Съюза на подводничарите в Република България (УС на СПРБ) на 13.02.2013 г. от 18 ч. в Клуба на подводничаря (гр. Варна, ул. „Р. Жинзифов” 31), на скромно тържество бе отбелязан 70 г. юбилей на знаменосеца на Съюза. На тържеството присъстваха половината от членовете на УС, представителя на Контролния съвет Иван Торпедото, приятели на юбиляря, а и доайенът на подводното братство о.з. мичман Кольо Колев, който на 14.04.2013 г. ще навърши 88 г.
В благодарственото си слово Божо подчерта, че от няколко години в СПРБ, той си е намерил неговата духовна среда, което по нов начин е осмислило живота му. За отбелязване е, че независимо от метеоусловията и моментното му здравословно състояние, знаменосецът никога не е отказвал да присъства в десетките участия на Съюза в
Юбилярят (с тортата) получи много подаръци и пожелания за дълголетие.
честванията на бележити дати и годишнини в гр. Варна. Освен, че Божо е един от даващите дежурства за отваряне на клуба, той е от групата на най-активните четци на книги от библиотечния фонд на СПРБ.
Неотдавна УС на СПРБ беше приятно изненадан от желанието на симпатизантката на Съюза от гр. Хасково - Гергана Светославова Мартинова да стане член на СПРБ. След като изпрати по Български пощи заявлението и членския си внос за 2013 г. тя беше приета за член и наградена от УС с книгите - „Хроника на подводното плаване в Република България” и „Слушай в отсеците!”
УС на СПРБ